Våra Filmer

After Work

Majoriteten av de jobb som finns idag kommer att försvinna inom några decennier. När teknologin överträffar mänsklig kapacitet har vi möjligheten att omvärdera rollen för arbete i våra liv. Är vi redo för en överflöd av tid? För ett arbetsfritt liv? Över fyra kontinenter beskriver filmen mycket olika liv där vissa knappt spenderar någon tid utanför arbetet medan andra badar i fritid. Genom dessa berättelser och karaktärer kastas vi in i den existentiella spänningen mellan det som är och det som skulle kunna vara

Sunday
1
Oct
15:00
Thursday
5
Oct
15:00
Biljetter
Anatomy of a Fall

Under det senaste året har Sandra, hennes make Samuel och deras elvaåriga son Daniel levt ett avskilt liv i en avlägsen stad i Franska Alperna. När Samuel hittas död i snön nedanför deras chalet ifrågasätter polisen om det var mord eller självmord. Samuels misstänkta död antas vara mord, och Sandra blir huvudmisstänkt. Det som följer är inte bara en utredning av omständigheterna kring Samuels död utan en oroande psykologisk resa in i djupen av Sandras och Samuels konflikterande relation.

Sunday
1
Oct
12:00
Tuesday
3
Oct
13:00
Biljetter
Avgrunden

Hela Kiruna kommer troligen rasa, frågan är inte om utan när. När ett gruvras inträffar i Kiirunavaragruvan börjar en kapplöpning mot klockan. Säkerhetschefen Frigga (Tuva Novotny) är fast i gruvan och måste ta sig upp för att varna staden och rädda sin familj innan katastrofen är ett faktum.

Sunday
1
Oct
17:30
Wednesday
4
Oct
13:00
Biljetter
Barbie

Om du lever i Barbieland är du en perfekt person på en perfekt plats. Om du inte genomgår en existentiell kris. Eller om du är en Ken. Från Oscar-nominerade författaren/regissören Greta Gerwig ("Little Women", "Lady Bird") kommer Barbie, med Oscar-nominerade Margot Robbie och Ryan Gosling som Barbie och Ken.

Wednesday
27
Sep
13:00
Thursday
28
Sep
13:00
Biljetter
Ett Litet Liv

Live på bio presenterar stolt Ivo van Hoves hyllade teaterproduktion Ett litet liv. Pjäsen bygger på den bästsäljande romanen av Hanya Yanagihara.

Saturday
7
Oct
20:00
Tuesday
10
Oct
20:00
Biljetter
Killers of the Flower Moon

Martin Scorsese är tillbaka med denna gripande historia baserat på David Granns hyllade bästsäljare "Killers of the Flower Moon”. Handlingen satt till 1920-talets Oklahoma, skildrar seriemordet på medlemmar i Osage Nation. En fantastisk gripande historia som sträcker sig 3.5h i speltid.

Wednesday
1
Nov
13:00
Friday
3
Nov
13:00
Biljetter
Kokomo City

Regissören D. Smith skildrar fyra svarta transpersoner som arbetar med att sälja sex i New York och Georgia. Huvudpersonerna berättar öppenhjärtigt och oförskönat om sina liv. Det leder till samtal om glädje och sorg, djup och yta, och reflektioner kring tillhörighet och identitet i det svarta communityt och samhället i stort. Kokomo City har drabbat såväl publik som kritiker, och belönades med publikpris på både Sundance och Berlins filmfestivaler.

No items found.
Biljetter
Mord i Venedig

Mord i Venedig utspelar sig i efterkrigstidens Venedig på Alla helgons afton och bjuder in till ett klassiskt murder mystery där Hercule Poirot gör återkomst som detktektiv. Nu pensionerad och levande i självvald exil tvingas Poirot motvilligt delta i en séans gone kammarspel. När en av gästerna mördas, kastas detektiven in i en dyster värld av dunkla skuggor och djupa hemligheter.

Tuesday
26
Sep
15:00
Wednesday
27
Sep
15:00
Biljetter
Oppenheimer

Filmen är baserad på den Pulitzer Prize-belönade boken American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer av Kai Bird och den bortgångne Martin J. Sherwin. Cillian Murphy spelar huvudrollen som Robert Oppenheimer, den amerikanske teoretiska fysikern som är krediterad för att vara "atombombens fader"

Saturday
30
Sep
15:00
Biljetter
Past Lives

Nora & Hae Sung: barndomsvänner skiljda av ödet, återförenade i New York. Celine Songs debut, och årets mest gripande romans. Rotten Tomatoes 97%. Se den nu!

Sunday
1
Oct
20:00
Tuesday
3
Oct
18:00
Biljetter
Prinsessan Mononoke

Ashitaka, en ung krigare, räddar sin by från en demon. Men under striden skadas han och drabbas av en förbannelse som sakta men säkert förgör honom. Jakten på ett botemedel tar honom djupt in i skogen där han plötsligt befinner sig mitt i en bitter kamp mellan människor och skogens väsen. Skogens invånare leds av Prinsessan Mononoke, en ung kvinna uppfostrad av vargar, fast besluten att skydda skogen till varje pris.

Tuesday
3
Oct
20:00
Saturday
7
Oct
12:00
Biljetter
Stop Making Sense

Världens bästa konsertfilm, Stop Making Sense, tar oss tillbaka till december 1983 och låter oss uppleva Talking Heads på Hollwood's Pantages Theater: David Byrne, Tina Weymouth, Chris Frantz och Jerry Harrison plus en fantastisk samling medmusiker. FIlmregissören Jonathan Demme (När lammen tystnar) fångar bandet på deras absoluta topp i denna restaurerade version av filmen på dess 40-årsjubileum.

Friday
6
Oct
20:00
Sunday
8
Oct
20:00
Biljetter
Suspiria

Ovetande om vad som komma skall anländer Suzy Bannion till prestigefulla balletskolan Tanz Dance. Det är sent på kvällen, mitt i ett åskoväder, och hon möts av att en skräckslagen student flyr skolan. När terminen väl kommit igång dröjer det inte länge innan Suzy inser att något är fel, och hennes tid på akademien blir till en övernaturlig mardröm kantad med en rad mystiska mord...

Thursday
28
Sep
20:00
Biljetter
Taylor Swift the Eras Tour

The old Rio cant come to the phone right now, why? Cause they're screening the TAYLOR SWIFT THE ERAS TOUR.

Thursday
2
Nov
14:30
Friday
20
Oct
16:00
Biljetter
The Creator

Femtio år in i framtiden, med människan och AI i krig. En härdad amerikansk arméveteran tar på sig ett dödligt uppdrag i hopp om att hitta sin fru som inte sett varandra på fem år, genom att ta sig in bakom fiendens linje och hitta skaparen till en högt avancerad artificiell intelligens som tros vara AI:s ultimata biljett till världsherravälde. Musik av Hans Zimmer.

Wednesday
4
Oct
20:00
Thursday
5
Oct
20:00
Biljetter
Werner Herzog: Radical Dreamer

Ikonisk filmskapare, egensinnig auteur och kontroversiell sanningssökare. Den tyske demonregissören Werner Herzog går under många epitet, och är en av de mest hyllade såväl som kultförklarade gestalterna i filmhistorien. Radical Dreamer presenterar det mest heltäckande porträttet av Herzog hittills, genom arkivmaterial, intervjuer och aldrig tidigare visade klipp från hans karriär och liv. Medverkar gör utöver Herzog själv stora stjärnor som Nicole Kidman, Robert Pattinson och Patti Smith.

No items found.
Biljetter