Rio söker verksamhetschef

Rio söker verksamhetschef


Är du intresserad av kultur och har ett stort filmintresse och vill vara med och driva Stockholms mest kreativa biograf? Sök jobbet som Bio Rios nya verksamhetschef.

Bio Rio är en biograf och kulturarena vid Hornstull med egen bistro och bar. Biografen visar aktuell kvalitetsfilm, livesänd scenkonst samt har en bred verksamhet med olika arrangemang med filmanknytning. Sedan 2015 driver Bio Rio en vegetarisk bistro med bar och kafé. Bistron har lunchservering och kvällssittningar, vid sidan av det erbjuder Bistron specialanpassade matkoncept till biopubliken som Filmfrukost, Scenmåndag, servering av mat i biosalongen från Biomenyn. Rio har cirka 20 medarbetare som jobbar regelbundet i verksamheten. Omsättningen är 15 miljoner kronor per år.

Verksamhetschefen organiserar och utvecklar verksamheten. I rollen ingår övergripande ansvar för biografen och bistron. Det innebär att leda det dagliga arbetet, planera övergripande verksamhet, budgetansvar, personalfrågor med mera.

Bio Rio har ett starkt band till Folkets Hus och Parkers riksorganisation som stöttar med filmsättning, ekonomi, HR-frågor och annat.

VI SÖKER
Du har en bakgrund som kulturentreprenör eller restauratör, samt har sinne för att driva en kulturverksamhet efter ekonomiskt gångbara modeller.

FÖR ATT LYCKAS MED UPPDRAGET KRÄVS:
• Flerårig erfarenhet från kulturbranschen, krogbranschen eller motsvarande.
• Minst 3 års erfarenhet av chefskap
• Lämplig högskoleutbildning eller motsvarande
• Minst tre års erfarenhet av budgetarbete, ekonomiansvar och uppföljning av försäljningsmål
• Erfarenhet som producent eller projektledare
• Erfarenhet och kunskap om filmbranschen
• Dokumenterad erfarenhet från entreprenörskap
• Lätt för att uttrycka dig i tal och skrift

Du får gärna ha erfarenhet av offentlig bidragsgivning. Det är en fördel om du dessutom har erfarenhet från ideella organisationer/föreningar samt har ett nätverk inom Stockholms kulturaktörer.

Som person har du förmåga att skapa bra relationer, gillar snabbrörliga sammanhang samt har lätt att fatta beslut. Du leder andra genom att inspirera och skapa glädje. I rekryteringen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

OM TJÄNSTEN
• Heltid, oreglerad arbetstid, arbete på kvällar och helger kan förekomma.
• Tillträde snarast möjligt.
• Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
• Kollektivavtal finns med Handels och Akademikerförbunden.
• Frågor om tjänsten besvaras av Ulrika Skoog Holmgaard, ansvarig verksamhetschef, 070-108 57 57.

ANSÖKAN
Välkommen att maila din ansökan och CV till kontakt@folketshusochparker.se senast 9 februari. Vi genomför anställningsintervjuer löpande under ansökningsperioden. Vi tar endast emot digitala ansökningar.


BIO RIO ägs av riksorganisationen Folkets Hus och Parker och ingår i en grupp med tre andra biografer belägna i Göteborg, Helsingborg samt Malmö.

FOLKRÖRELSEN FOLKETS HUS OCH PARKER är en medlemsorganisation som omfattar fler än 500 demokratiska mötesplatser i hela Sverige. I riksorganisationen samlas Folkets Hus, folkparker, biografer och liknande lokala arrangörer som tillsammans lockar miljontals besökare per år. Vår värdegrund bygger på de grundläggande principerna om jämlikhet, jämställdhet och allas lika värde. Folkets Hus och Parker är partipolitiskt och religiöst obunden.
Spelschema

Inga tider schemalagda