The Square


Den 25:e augsuti rullar Bio Rio ut den röda mattan för Ruben Östlunds Guldpalmvinnare: THE SQUARE. För en kväll låter vi Bio Rio förvandlas till ståtliga Lumière-biografen i Cannes och bjuder in till en galapremiär av filmen. På plats har vi Rios hus-jazz-band som lovat säkra att stämningen är i topp med festlig jazz av ädlaste valör för alla finsmakare. Kom tidigt, ta ett glas vin i baren, ät en bit i bistron, lyssna till livejazz och njut fulländat denna filmiska afton! För morgonpigga visas The Square även som filmfrukost den 2 september med samtal.

Filmen visas även på repertoaren hela kommande vecka. 

Ruben Östlunds Guldpalm-vinnare är en stjärnspäckad och vass satir över vår samtid – Om gemenskap, civilkurage och vårt behov av självcentrering i en allt osäkrare värld.

Christian är en framgångsrik ledare på ett modernt konstmuseum. Han kör elbil och försöker leva som han lär. Dagarna innan utställningen The Square, ett verk som skall påminna om vårt gemensamma ansvar i det offentliga rummet, ska öppna blir han bestulen på öppen gata, något han varken kan skaka av sig eller låta passera obemärkt. Han påbörjar en jakt på förövaren och försätts i allt mer pressade situationer som får honom att ifrågasätta sin egen moraliska kompass. Samtidigt måste Christian hantera den PR-byrå som museet anlitat för att marknadsföra den kommande utställningen. Något som visar sig ta en oväntad riktning och som försätter såväl den konstnärlige ledaren som muséet i kris.

"The Square är, precis som Turist, både drama och satir. Jag ville göra en elegant film, med visuella och retoriska verktyg som både provocerar och underhåller publiken. Tematiskt rör sig filmen kring ämnen som ansvar och tillit, fattig och rik, makt och maktlöshet. Den växande tilltron till individen och den sjunkande tilltron på samhället. Misstron mot staten i media och inom konsten." - Ruben Östlund


Regi: Ruben Östlund | Skådespelare:  Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West | Land: Sverige (2017) | Språk: Svenska, engelska (svensk text) | Längd: 2 tim 22 min | Åldersgräns: 11 år | Biljetter: 125 kr (115 kr student/pensionär), Röda mattan:  130 kr  | Premiär: 25 augusti


PROGRAM RÖDA MATTAN 25 AUG

17.00 Rios hus-jazz-band spelar live i biosalongen 
17.30 Rödamattanpremiär: The Square 

20.30 Rios hus-jazz-band spelar live i biosalongen 
21.00 Rödamattanpremiär: The Square


Rios hus-jazz-band
Rios hustrio tar åter plats på Rio i biosalongen och spelar jazz av ädlare valör. Denna afton bjuder de på glamorös lätt franskinspirerade melodier som sätter oss i den rätta stämningen inför premiären av Cannesvinnaren. Kvällens trio att ta sig an denna guldindränkta afton är inga mindre än Filip Ekestubbe - piano, Daniel Fredriksson - trummor och Björn Lundén - kontrabas.

 

FLER VISNINGAR AV THE SQUARE PÅ BIO RIO
25 aug - Röda mattan: The Square x2 - premiär med jazzband, mingel & festligheter  (bijett 130 kr - köp nedan)
27 aug - Bion under bron: The Square - utomhusvisning av The Square under Brofästen Liljeholmsbron LÄS MER HÄR
2 sept - Filmfrukost: The Square - frukost i biosalongen med film & samtal LÄS MER HÄR

Biovsiningar > The Square visas dagligen på Rio repertoar fr den 25 aug - tider läggs upp löpande nedan. 

  

Mat & dryck till ditt biobesök?
Välkommen till Bistro Rio! Boka bord i bistron, ta något litet i baren, eller ät & drick gott till filmen i Rios biolounge Aktersalongen. Läs mer och boka bord i bistron eller plats i Aktersalongen HÄR. OBS: På Galapremiären går det inte att äta mat i Aktersalongen, men vår bistro är öppen! 


Spelschema

Imorgon 25 aug.

17:30

Imorgon 25 aug.

21:00

lör 26 aug.

20:00

sön 27 aug.

15:45

tis 29 aug.

20:00

1 sep.

15:00

1 sep.

18:00

2 sep.

16:30

5 sep.

11:00