Silvana - väck mig när ni vaknat

Silvana - väck mig när ni vaknat


19-21 januari tippar Rio vinnarna av 2017 års Guldbaggar inför galan den 22 jan. Passa på att se 2017 års favoriter på bioduk. 

DOKUMENTÄR Silvana Imam är en av Sveriges största artister. En naturkraft som drar med sig sin publik på ett fälttåg. En orädd ledare med sylvass tunga som fångar vår samtid. På många sätt personifierar fenomenet Silvana Imam en generation. Dokumentären Silvana följer Silvana Imam från att hon var i början av sin karriär fram till i dag.

De tre regissörerna har följt Silvana sedan våren 2014 fram till idag och ger en helt unik bild av en artists genombrott. Det är en historia om att brottas med rollen som förebild och samtidigt med sina egna och samhällets förväntningar. Publiken får möta personen Silvana, bakom den offentliga mediebilden.

Regissörer: Mika Gustafson, Olivia Kastebring, Christina Tsiobanelis Land: Sweden Längd: 94min.

Förfilm: Min börda 
Kortfilm. Ett köpcentrum vid en stor motorväg utgör platsen för en apokalyptisk musikal. Formsäker animation till auto-tune musik framförd av Klungan. Om befrielse genom den stora katastrofen.
Regi: Niki Lindroth von Bahr Längd: 13 min
 

Årets Guldbaggevinnare (enligt Rio)

Fredag 19/1 kl 20.00 - The Square

Lördag 20/1 kl 15.15 - Korparna
                  kl 17.30 - Sameblod
                  kl 20.00 - Borg

Söndag 21/1 kl 10.30 -Filmfrukost -
                                 Min Börda (kortfilm)
                                 Silvana - väck mig när ni vaknat

Söndag 28/1 kl 10.30 Vinnare av Bästa Film 2017 (avslöjas 23/1)


Regi: Olivia Kastebring, Mika Gustafson, Christina Tsiobanelis | Medverkande: Silvana Imam | Land: Sverige (2017) | Språk: Svenska (engelsk text) | Längd: 1 tim 35 min | Åldersgräns: Barntillåten

Filmfrukost

Visas: 21 jan kl 10.30 (Frukosten serveras från kl 10. Salongen är onumrerad, kom i tid).

Frukost
Beställer du biljett till Filmfrukost ingår en frukostbricka som du äter i biosalongen till filmen. Frukostpaket består av vegetarisk frukostfralla med ost & grönt, yougurt med husets musli, äppeljos, frukt, kaffe eller te. Om vegansk frukost eller specialkost önskas, maila: info@biorio.se. När filmfrukostpaketen är slut släpper vi Filmfika (kaffe/te och kaka).

Biljetter filmfrukost begränsat antal (bio + frukost): 195 kr 
Biljetter filmfika (bio + kaffe/te & småkaka): 145 kr (släpps när frukostpaketen är slut)

Obs! För att vara garanterad frukost måste du förköpa din biljett. Spelschema

Inga tider schemalagda