Stockholm My Love

Stockholm My Love


EXTRA VISNING 2 april kl 15.45!

 

”Stockholm My Love”, en poetisk och musikalisk film med Neneh Cherry och staden Stockholm i huvudrollerna!

  • Alva är en framgångsrik arkitekt som hamnat i kris efter en traumatisk bilolycka för ett år sedan. Hon vandrar nu runt i staden på jakt efter tröst på de platser som betytt mycket för henne, såsom Vällingby, Skogskyrkogården och Engelbrektskyrkan. ”Stockholm My Love” är en film om alienation och tillhörighet, om hopp och försoning och om fysiska platsers betydelse i våra liv.  


Det är den mångsidige filmaren, filmvetaren och författaren Mark Cousins första spelfilm. Mark Cousins växte upp i Belfast och bor och verkar i Edinburgh men har länge haft en mycket speciell relation till Stockholm, som han menar är ”en ljusets stad, som borde ha synts mycket mer i filmhistorien”.

I rollen som Alva ser vi filmdebuterande Neneh Cherry som framför fyra helt nya låtar. Övrig musik är skriven av Benny Andersson och Franz Berwald och för filmfotot står stjärnfotografen Christopher Doyle, mest känd för sitt samarbete med Wong Kar-Wai i bl a ”In the Mood for Love”.

”Stockholm My Love” hade världspremiär på London Film Festival hösten 2016 där den omskrevs som ”sublime poetry” av Hollywood Reporter.

Regi: Mark Cousins | Producenter: Anita Oxburgh, Adam Dawtrey och Mary Bell | Foto: Christopher Doyle och Mark Cousins | Land: Sverige och Storbritannien (2016) | Språk: engelska och svenska (svensk text)

Se trailern här: https://www.youtube.com/watch?v=whhREqCD-Ro
Läs mer om filmen här: http://www.stockholmmylove.com

Följ filmen på Facebook, Instagram och Twitter: @stockholmmylove

VISNINGAR på BIO RIO:

24 mars 17.30 Galapremiär. Innan filmen mingel med snittar och bubbel i Bio Rios foajé kl 17.00 . Efter filmen på fredagen följer ett samtal med Neneh Cherry och Mark Cousins som berättar mer om sin relation till Stockholm, varför han älskar att vandra i storstäder och hur det var att arbeta med två legendarer.
Biljetter 150:-

26 mars 16.30-18.30:  Efter filmen samtal med Mark Cousins och filmkritikern och forskaren Malena Janson
Biljetter 115kr 

 


Spelschema

Inga tider schemalagda