Filmfrukost: Prinsessan Mononoke

Filmfrukost: Prinsessan Mononoke


EXTRA VISNING SÖNDAG 20 AUG KL 10.30!

Bio Rio bjuder in till säsongens första Filmfrukost!  Ta med frukostbrickan in i biosalongen och följ med på mästerregissören Miazakis hisnande, tankeväckande, läskiga och överaskande resa med Prinsessan Mononoke. 144 000 handtecknade bilder formar denna film som bör upplevas på bioduk.

Filmen hade premiär i Japan 1997 och slog så småningom det dåvarande kassarekordet för biofilmer, vilket tidigare ägts av E.T. Det animerade dramat innehåller historiska motiv, övernaturliga inslag och stridsscener som hämtar inspiration från samurajfilmer - men liksom flera av Miyazakis verk sätter den också ekologin i centrum. 

Efter att ha räddat sin hemby från en attack av en demon ser den unge Ashitaka hur något som liknar svarta tentakler virvla längs hans arm. Under kampen har han själv blivit drabbad av samma förbannelse som drabbat den vildsvinsgud som utförde attacken. Om han inte lyckas häva förbannelsen kommer den snart att ta över hela hans väsen och för varje gång han känner ilska eller hat kommer den att växa i styrka. Den smittade vildsvinsguden kom från skogen och dit beger sig även Ashitaka. Jakten på botemedel för honom djupt in i skogen och plötsligt befinner han sig mitt i ett krig mellan människorna och djurgudarna, ledda av Prinsessan Mononoke – en människa fostrad av vargar.


Regi: Hayao Miyazaki | Språk: Japanska (svensk text) |Längd: 2 tim 15 min | Åldersgräns: Från 11 år | 

Visas: 

20 aug kl 10.30 - FILMFRUKOST - SLUTSÅLD 
20 aug kl 10.30 - FILMFIKA - FÅTAL PLATSER FINNES! > köp via länk nedan! 

27 aug kl 10.30 - HELT SLUTSÅLD

Frukost
Beställer du biljett till Filmfrukost ingår en frukostbricka som du äter i biosalongen till filmen. Frukostpaket består av vegetarisk frukostfralla med ost & grönt, yougurt med husets musli, äppeljos, frukt, kaffe eller te. Om vegansk frukost eller specialkost önskas, maila: info@biorio.se. När filmfrukostpaketen (100 st) är slut släpper vi Filmfika (kaffe/te och kaka). Frukost serveras från kl 10.


Biljetter filmfrukost begränsat antal (bio + frukost): 180 kr
Biljetter filmfika (bio + kaffe/te & småkaka): 130 kr (släpps när frukostpaketen är slut)

Obs! För att vara garanterad frukost måste du förköpa din biljett. 

 


Spelschema

Inga tider schemalagda